RMreview review Malaysia product reviews information top user info shop

MAXXIS MA-3D DIAMOND 2010 TYRE SUPER WET GRIP TUBELESS

By • Jan 20th, 2010 • Category: Vehicles
This new model provides excellent grip in both wet and dry road condition. Slightly overcome others normal tyres in many area with a unique feature on the side of rubber. the diamond feature shape will add extra grip while you make a turn or lap especially in wet road. It surely do more 40 degree at cornering with stability. The central water line on tyre make sure most of tyre attach to road while riding on water. make sure that dont brakes on water,  do extra precaution and be safe with other dry tyre.

MAXXIS MA-3D DIAMOND 2010 TYRE SUPER WET GRIP TUBELESS

 
 

MAXXIS MA-3D DIAMOND 2010 TYRE SUPER WET GRIP TUBELESS5

 
MAXXIS MA-3D DIAMOND 2010 TYRE SUPER WET GRIP TUBELESS
 
MAXXIS MA-3D feature:
 
*the special sidewall design of absorber
 -absorbing shock and vibration of tyre, protect the rim and comfortable ride
*new tread compound design-
 -enhance dry and wet traction and surpassing wearing mileage
*uni-directional pattern design-
 -provides excellent grip stability
*the optimaldesign of section profile-
 -enhances turning camber angle of tyre
*special 3d mesh design-
 -combine with diamond shape provides wet grip and cornering traction besies neoteric visual feeling
MAXXIS MA-3D DIAMOND 2010 TYRE SUPER WET GRIP TUBELESS2
 
MAXXIS MA 3D DIAMOND PRICE:
maxxis diamond rm 100 saiz 90/80
maxxis diamond rm 82 saiz 80/90
 
 

MAXXIS MA-3D DIAMOND 2010 TYRE SUPER WET GRIP TUBELESS3

 

MAXXIS MA-3D DIAMOND 2010 TYRE SUPER WET GRIP TUBELESS4

news from utusan:
 
STATISTIK menunjukkan kira-kira 60 peratus daripada jumlah kemalangan jalan raya yang berlaku di negara ini melibatkan penunggang motosikal.
 
Selain faktor kecuaian, pengabaian terhadap ciri-ciri keselamatan pada sesebuah motosikal terutamanya penggunaan tayar dan brek turut menjadi punca peningkatan kemalangan.
 
Selain tiada kesedaran untuk menggunakan produk yang lebih selamat, pemasangan kelengkapan asas dari kilang dan alat ganti motosikal tidak berkualiti juga telah lama menjadi isu penggunaan di negara ini.
 
Atas kesedaran itu, pengeluar tayar antarabangsa, Maxxis International melalui penyelidikan dan pembangunan teknologi tayarnya tampil dengan produk yang lebih selamat, selesa dan tahan lasak.
 
Bukti jaminan keselamatan dan kualiti yang tidak dimiliki oleh kebanyakan pengeluar tayar lain itu adalah melalui piawaian Jabatan Pengangkutan Amerika Syarikat (DOT) yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.
 
Tahap keselamatan tayar Maxxis bersandarkan komposisi bahan binaan yang menghasilkan cengkaman antara tayar dan permukaan jalan walaupun dalam keadaan basah.
 
Maxxis baru-baru ini melancarkan Maxxis MA 3D yang dicipta dengan lurah (bunga tayar) distrukturkan semula. Sudut lengkungan memberi cengkaman ketika cuaca kering dan basah.
 
Tayar motosikal terbaru di pasaran itu memiliki beberapa kekuatan lain seperti dinding tepi yang direka khas untuk menyerap hentakan pada masa yang sama melindungi rim daripada bengkuk akibat hentakan.
 
Selain itu, Maxxis menghasilkan tayar dengan bingkai yang kuat bukan sahaja untuk lebih ketahanan malah untuk memberikan lebih kestabilan terutama ketika mengambil selekoh dan ketika pemanduan dengan kelajuan tinggi.
 
Struktur yang kuat juga mampu mengelakkan tayar daripada kempis secara mengejut dan mudah ditampal jika berlaku kebocoran.
 
Selain itu, reka bentuk lurah tayar direka untuk menyingkirkan air ketika pemanduan dalam hujan dan benda-benda asing yang melekat pada permukaan tayar dengan lebih mudah.
MAXXIS MA-3D DIAMOND 2010 TYRE SUPER WET GRIP TUBELESS1
 
Di negara ini, keunggulan tayar Maxxis terbukti melalui penglibatan dalam sukan pemotoran iaitu penajaan rasmi tayar program Dream GP Aprilia 2007, Kejuaraan Perlumbaan Piala Honda Asean 2008 dan Cabaran Piala Honda Wave 125 One Make Race 2008.
 
Setelah lebih 40 tahun bertapak di negara ini, jenama tayar yang bermula dengan pengeluaran tayar basikal pada 1960-an itu kini terus kompetitif dalam teknologi tayar merangkumi produk untuk kereta, motosikal, basikal, ATV, lori dan trak.
 
Daytona Sport Trading Sdn. Bhd di Johor Bharu selaku pengedar tunggal Maxxis di negara ini kini menyediakan sesi ujian tayar itu kepada pelanggan.

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

| All posts by 31,460

Get INFO @ RMReview.com.my everyday for FREE! Bookmark us & Visit RMR everyday! 

10 Responses »

  1. sy nk tnya tayar maxxis 3d dimond dh keluar ke saiz 90/80 kt ipoh??

  2. ade x tayar maxxis diamond size 110/90, 90/90, 100/80,100/70,90/80 n 90/70 serta klo boleh senarai harga sekali

  3. AsSalam. Macam mana/di mana saya boleh mendapatkan tayar ni ye? Boleh bagi alamat/no. tel. Terima kasih.

  4. ade x tayar maxxis diamond size 110/90, 90/90, 100/80,100/70,90/80 n 90/70 serta klo boleh senarai harga sekali

  5. mane nk dpt tayar ni dgn harga di atas?
    tgk kt sentul pon size 90/80 RM 125…

  6. i want to get the maxxis 3d tyre. how can i contact you shop?? revert me back as soon as possible… my number… 0103758077

  7. where i can get maxxis tyre 110 for fz150?

  8. Dear Gentleman,
    I hope you find this email of good health and holy spirits.
    We are one most competitive manufacturer of top quality MOTORCYCLE TYRE with absolute price advantage 25-41% lower than others.also do OEM and inner tube.Would you mind to telephone me if you want to build strategic reciprocity relationship?2012——-Late of the world, life’s opportunity has came,enjoying everyday before 2013 !

    Market Manager:Yang Chuanjun
    MSN:dean19820607hotmail.com
    Skype:aaaaaa7628911
    Handphone:008613356230771
    Rizhao KaiShun tire Co,.LTD

  9. aduzzz…..

    nampaknye yg meresponse pd soklan soklan yg di beri tak paham ape yg di tanyekan…

    bace aje lah rsponse nye..langsung tak kene dgn soklan yg di tanye….siann….

    kene tanye dlm bahase inggeris baru dia paham…

    Tuan punya blog pun…mcm tak amek berat diatas soklan yg di ajukan…
    saolah..buat blog setakat utk bagi info..pastu blah mcm tu aje…siannn….

  10. Mmg best tyre nie,cengkaman mmg terbaik tp cuma satu je masalah bila dah guna tyre ni.. motor jadi berat…mcm dah kurang power…kuasa hilang sekitar 10-15%..penggunaan bahan api bertambahlah ckit…

Apa kata anda pula? Lets Talk about it more here