RMreview review Malaysia product reviews information top user info shop

2010 YAMAHA LAGENDA 115ZR DETAIL

By • Jun 7th, 2010 • Category: Vehicles
2010 YAMAHA LAGENDA 115ZR DETAIL 2
The new 2010 variant moped launched by Yamaha Malaysia, the lagenda ZR sporty edition add a new perspective to its brother 115z. Its come in blue color with additional accessory features that unleash the maximum action on Lagenda moped. The Lagenda 115 ZR price start from RM 5,260.00 which is Rm 661 added to Lagenda  115z price.  
 
2010 YAMAHA LAGENDA 115ZR DETAIL
And with RM 661 price diffrence between Lagenda 115Z vs 115ZR, the 115ZR additional features includes:
– a sporty rims star blue cast wheels
tubeless tyres
gas rear suspension
– illuminated blue LED speedometer
– illuminated white LED in  luggage compartment
– illuninated blue switches indicator
titlting footrest
– come with blue colour only
 
2010 YAMAHA LAGENDA 115ZR DETAIL
2010 Lagenda 115ZR spec:
 
Engine Capacity: 115 cc
Sum Insured:5,300.00
Nett Selling :Price 4,591.00
Excise Duty :669.00
BASIC PRICE: RM 5,260.00
 
2010 YAMAHA LAGENDA 115ZR DETAIL 5
ENJIN:-
Jenis: 4-lejang, Penyejukan Udara, 2 injap, SOHC
Sesaran: 113.7 cm3
Lubang x Lejang: 50mm × 57.9mm
Nisbah Mampatan: 9.3:1
Kuasa Maksimum: 6.0 kW/7500r/min
Tork Maksimum: 8.3 N.m/5500 r/min
Sistem Penghidup: Elektrik dan Enjutan
Pelinciran: Takungan Basah Bertekanan
Isi Tangki Minyak Enjin: 1.0 Liter
Isi Tangki Bahan Api: 4.2 Liter
Karburetor: 31C1
Sistem Pencucuh: C.D.I.
Susunan Silinder: Silinder Tunggal
 
TRANSMISI:-
Jenis:Putaran Kelajuan 4 Ke Depan
Nisbah Penurunan Utama: 3.286
Nisbah Penurunan Kedua: 2.857
Nisbah Gear:-
Pertama: 2.833
Kedua: 1.875
Ketiga: 1.353
Keempat: 1.045
Jenis Klac: Pegas Gegelung Multiplat Empar Basah
 
CASIS:-
Jenis: Kerangka Underbone
Panjang Seluruh: 1,930mm
Lebar Seluruh: 680mm
Tinggi Seluruh: 1065mm
Tinggi Tempat Duduk: 765mm
Kelegaan Minimum dari Tanah: 150mm
Berat Kering: 103kg
 
SUSPENSI:-
Depan :Teleskopik
Belakang :Lengan Buai
 
BREK:-
Depan :Cakera
Belakang :Gelendong
 
TAYAR:-
Depan :70/90
Belakang: 80/90
 
2010 YAMAHA LAGENDA 115ZR DETAIL 4
source: yamahamalaysia

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

| All posts by 32,014

Get INFO @ RMReview.com.my everyday for FREE! Bookmark us & Visit RMR everyday! 

62 Responses »

  1. aku bli moto dah dkat 2 blan..milage dah spai 2500.bagi aku…bleh la,nk kat perfect sgt 2 x leh la…top speed aku rembat boleh pegi 110kmh ja. ja.dah tukar spoket 36.top.picup kurang ckit..tp topspeed bleh pegi 120 kmh…ja..highway…jalan biasa 100 kmh pn penat..

  2. ko org nk thu…spoket ni moto ni x sama dgn lagenda yg sblm ni…jgn sllap bli..ni x msk plak..hub dia x sama dan hub lagenda lama…klu nk bagi laju moto ni..kena tkar cdi…pas 2 pkai plug racing..garenti moto ni bleh blah.x pn, bleh dpt 140kmh jd la…

  3. so high price T.T so sad~

  4. aku bli moto nie ada 4 bln da. . .da tkar size tyar 60/80 dpn,blkng 80/90. . .tkr spoket 14/37. . .120km dpt lari. . .klu 2 org ble dpt lari 110km. . .

  5. hoho minggu ni wa angkat.. btol2 nk lc but mahal skit tgk larh dulu cmna…. mana bagos g? 135lc or 115zr

  6. tunggu lc 5 speed la…. best tu

  7. salam..bro aku baru beli…terus aja turun dari kedai aku bawa motor ni seorang seorang boleh p sampai 120….masa tu aku punya milage dkt 135 aja hehe..gua rembat aje..better tak ada apa pun

  8. bagi aku moto mmg menghampakn..masa mula dulu tgk moto ni kt jalan rasa mcm teruja sangat..tp bila muiage dh cecah 1200 km..aku try test..tp malangnye boleh g 100 je…buat malu yamaha je..bek moto modenas kriss laku pon boleh blah 140 km.,,,nysal aku beli moto ni..

  9. bagus tak motor ni ? sbb aku nak angkat motor ni tak lama lg. aku tgk lawa je 115zr.

  10. minggu depan aku dapat bawak dah moto nie.
    walaupun cantik tapi dengar serita ia tidak garang di jlan raya.. paling laju pun 120KMj sahaja..
    huhuhu macam sama jer penyakitnya dengan LC135.

    aku nak tahu jugak ada tak sesiapa tahu kat mana nak dapatkan CDI yang baik untuk 115Zr nie.. sebab kat pasaran tempatan macam susah jer nak jumpa CDI yang tak di ikat api nya..

    LC pun walaupun gempak tapi boleh lari setakad 120KMJ juga sebab CDInya telah di setkan sebegitu.. uhuhu

  11. Kalau moto lama legenda boleh tukar cover set ke????????
    kawan2 tolong bagi pendapat????????

  12. Aku angkat motor ni dah nk msuk setahun.. Tapi boring tak laju.. Ad member aku tukar cdi dgn spocket.. Aku tak arif sgt psl motor.. Cdi apa aa okay? Lagi satu lampu rendah di tinggi sgt lah sbb pkai lampy spotlifht kereta wira..

Apa kata anda pula? Lets Talk about it more here