RMreview review Malaysia product reviews information top user info shop

2010 YAMAHA LAGENDA 115ZR DETAIL

By • Jun 7th, 2010 • Category: Vehicles
2010 YAMAHA LAGENDA 115ZR DETAIL 2
The new 2010 variant moped launched by Yamaha Malaysia, the lagenda ZR sporty edition add a new perspective to its brother 115z. Its come in blue color with additional accessory features that unleash the maximum action on Lagenda moped. The Lagenda 115 ZR price start from RM 5,260.00 which is Rm 661 added to Lagenda  115z price.  
 
2010 YAMAHA LAGENDA 115ZR DETAIL
And with RM 661 price diffrence between Lagenda 115Z vs 115ZR, the 115ZR additional features includes:
- a sporty rims star blue cast wheels
- tubeless tyres
- gas rear suspension
- illuminated blue LED speedometer
- illuminated white LED in  luggage compartment
- illuninated blue switches indicator
- titlting footrest
- come with blue colour only
 
2010 YAMAHA LAGENDA 115ZR DETAIL
2010 Lagenda 115ZR spec:
 
Engine Capacity: 115 cc
Sum Insured:5,300.00
Nett Selling :Price 4,591.00
Excise Duty :669.00
BASIC PRICE: RM 5,260.00
 
2010 YAMAHA LAGENDA 115ZR DETAIL 5
ENJIN:-
Jenis: 4-lejang, Penyejukan Udara, 2 injap, SOHC
Sesaran: 113.7 cm3
Lubang x Lejang: 50mm × 57.9mm
Nisbah Mampatan: 9.3:1
Kuasa Maksimum: 6.0 kW/7500r/min
Tork Maksimum: 8.3 N.m/5500 r/min
Sistem Penghidup: Elektrik dan Enjutan
Pelinciran: Takungan Basah Bertekanan
Isi Tangki Minyak Enjin: 1.0 Liter
Isi Tangki Bahan Api: 4.2 Liter
Karburetor: 31C1
Sistem Pencucuh: C.D.I.
Susunan Silinder: Silinder Tunggal
 
TRANSMISI:-
Jenis:Putaran Kelajuan 4 Ke Depan
Nisbah Penurunan Utama: 3.286
Nisbah Penurunan Kedua: 2.857
Nisbah Gear:-
Pertama: 2.833
Kedua: 1.875
Ketiga: 1.353
Keempat: 1.045
Jenis Klac: Pegas Gegelung Multiplat Empar Basah
 
CASIS:-
Jenis: Kerangka Underbone
Panjang Seluruh: 1,930mm
Lebar Seluruh: 680mm
Tinggi Seluruh: 1065mm
Tinggi Tempat Duduk: 765mm
Kelegaan Minimum dari Tanah: 150mm
Berat Kering: 103kg
 
SUSPENSI:-
Depan :Teleskopik
Belakang :Lengan Buai
 
BREK:-
Depan :Cakera
Belakang :Gelendong
 
TAYAR:-
Depan :70/90
Belakang: 80/90
 
2010 YAMAHA LAGENDA 115ZR DETAIL 4
source: yamahamalaysia

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

| All posts by 28,649

Get INFO @ RMReview.com.my everyday for FREE! Bookmark us & Visit RMR everyday! 

62 Responses »

  1. bile moto ni nak keluar???? aku nak bli ni,.,.,.,. korang sape yg tau bile nak keluar bg lah tau.,.,.,.,. aku dah 3hari cari moto LAGENDA115ZR ni.,.,.,.

  2. hjg bln ni insyallah kuar kot…xpn lg sebln…ada info dr yamaha bgbtau

  3. dah kuar ar…

  4. shahz kat mane ko tgk dah kuar.,.,.,.,.,

    aku nak bli dlm negeri perak je lah.,.,.,area MANJUNG

    aku dah tanye orng kedai tu,,,dia ckp x de lg.,.,.

  5. da kuar da pn.p la kat ss 14 pj

  6. kira ss 14 pj kat ne.,.,.,.,.

  7. kira ss 14 pj kat ne.,.,.,.,.

  8. cantik tak?

  9. model ni dah naik lori da nk tggu hantar kt kedai jer….

  10. member aku dah pakai pun…kitorg amik kat padang jawa…

  11. aku da bukin ari nie…clour hitam ok x???

  12. amik biru sport edition la…byk new features

  13. ok2…aku da ambik warne biru pun…smart giler…

  14. teruna..ko dak y maen cz 2 ke???ko xknl aku ke????

  15. kenal sgt la…aku da lame xmaen..sbb aku keje skng nie…ko dk kat mne skng nie?

  16. adoiyai,muto honda cdi warna pink ok x
    h

  17. woi2..mat top epc pn ade juagk…tp aku xknl sgt kau..kau slalu kne buli kalau maen map india…budak nooob…teruna pro maen sniper..aku tabet kat dia…

  18. ape nie maen puji2..aku noob la…goku,ko nk ambik moto nie ke??

  19. hahhahahahahhahhahahah…..
    aku pencen dah cs.aku kijo dah loni
    askar sungai besi,mari ar nk lawe made sungai besi gak
    hahhaahahah

  20. power otak hang…eleh pencen..ko da xhemsem…bdk kg..waakakakakka..gurau je..ko thu x??teruna admin klm..cuma dia xnk aku bg thu orng je,…

  21. ape gado2 nie..woi mat top..ko eja map ke made??adoi…

  22. woi goku…nape ko bgthu aku admin klm…adoi..kntoi da…aku xnk sape2 thu aku admin klm..algu pn aku da lame tgl tugas 2…

  23. sory bos.

  24. goku aku beli muto honda cdi
    warna pink ok ke tak ek huk3….

  25. ikt suke hati la bdk kg…

  26. goku lady gaga,mari la kg aku make budu
    dengan buah jering huk3

  27. orng jerangau mmg mcm 2…suke mkn budu ..wakakakakaka…

  28. hahahaahhaha….kg ape 2??/

  29. keropok muni pon ada dekat jerangau.
    mari la kalau nk rasa huk huk huk ….

  30. mat top..aku tgk pic ko dlm face book muke kau mcm gay..tp aku rase ko nie pendek la…dalm firasat aku la..wakaakakaka

  31. ish2….x baek mangata orng macm 2..dosa….sabr je lah mat top ye…terimalah ape seadanyer..:-)

  32. salam,ada sape2 boleh tulong saya x,
    saya nak beli motor 115zr.tapi xtahu warna
    apa yang sesuai dengan saya,
    ni no fon saya 0148146506

  33. lain macam je amila ni siap bagi no fon tu.. harap2 bukan ada udang di sebalik mee.. hehe

  34. org da bg no.fon amik jer…kalu amila ni pompuan amik kaler putih la…pastu tkr sport rim putih..kalu amila ni laki amik sport editon la npk garang…

  35. bez x gune 115rz ne?… mcm mana nak jaga or wat maintenance moto ne, aku kurang arif ar, mintak pertolongan para2 otai….

  36. 115Zr ni best tak???
    Comel ke???
    Berkenan dah ni tapi takut orang kutuk tak comel
    apa pandangan awak semua

  37. ade awek bdk perak pakai 115zr ni npk ok jer..aggresive plak tu…siap corner baring lg katanye…kalu da berkenan belasah jer…nnt kempunan

  38. moto ni ada problem ke? pickup mcmana?

  39. aku dah beli motor ni.tp aku x nmpk pun lampu LED kat luggage box tu?cmne nk idupkan?

  40. aku dah beli motor ni.tp aku x nmpk pun lampu LED kat luggage box tu?cmne nk idupkan?

  41. aku dh pakai mototr ni sebulan lebih. aku pun tak nampak mana lampu LED kat box luggage tu.
    setakat ni tak de la problem motor ni. aku hari2 bwk g keje jauh pulak tu.
    tapi aku nak mintak pendapat korang semua.
    ap yg perlu aku jaga tuk moto yg bwk jauh2 ni.
    harap korang tak kisah share idea

  42. kalo ade bakul…
    lampu LED tu xdpt nak nyala..
    sbb dia cume nyala bile seat tu bukak 90darjah…
    cube bukak bakul..
    n test bukak seat smpai 90darjah..
    mst on..
    hehe

  43. oo nak bukak bakul upanya… huhu.. patut la xde lampu led… huhu..

  44. aku heran la ngan moto ne, kate 115cc, asal plak aku da tarik abiz cume bley sampai 110 jer… kawan2 ade idea x mcm mana nak improvise moto ne?..

  45. aha…betullH, bakul tu sangkut.lampu LED x dpt nyala.aku pun mula2 x dpt cari lampu tu kat mana.pas aku g yamaha centre baru aku tau. satu perkara yg menyedihkan, aku pos motor aku g trg, pastu fender dia kiri kanan calar. baru 70 KM.tersentuh hati aku ni….huhu

  46. red111..
    aku da bli mto nie dekat 2 bulan lebih..
    tp top same cm ko..
    kwan2 aku ckp meter die berat…
    aku rase kne tukar spocket la..

    adam..
    aku pon maen long..
    aku bwak mto nie ulang alik seremban-terengganu..
    ko maintain minyk itam die..
    klo boleh pakai yg semi-sintatik n mnyk mahal..
    petrol lak ko isi ron97 cz xnk bg rpm die run tggi..

  47. yaa……motor aku lagenda 115 z pusing throttle hbis lari 110 ja…..huhuhu….

  48. puas hati la dgn model baru ni….aku pkai sebulan lagenda115z.top speed stakat nie 115(highway)…aku jenis xlenjan sgt.aku rasa bley p lagi speed 2.spoket mmg ada mekanik yg syor aku tukar .

  49. kat kuala terengganu….
    kat area mne eak ade jual dah moto ni????
    sape2 taw tlg bgtaw…
    aku nk bli sgt2 ni….

  50. banyak je ada…kat batu 6 puna aku tgk dah ada…

  51. aku bli moto dah dkat 2 blan..milage dah spai 2500.bagi aku…bleh la,nk kat perfect sgt 2 x leh la…top speed aku rembat boleh pegi 110kmh ja. ja.dah tukar spoket 36.top.picup kurang ckit..tp topspeed bleh pegi 120 kmh…ja..highway…jalan biasa 100 kmh pn penat..

  52. ko org nk thu…spoket ni moto ni x sama dgn lagenda yg sblm ni…jgn sllap bli..ni x msk plak..hub dia x sama dan hub lagenda lama…klu nk bagi laju moto ni..kena tkar cdi…pas 2 pkai plug racing..garenti moto ni bleh blah.x pn, bleh dpt 140kmh jd la…

  53. so high price T.T so sad~

  54. aku bli moto nie ada 4 bln da. . .da tkar size tyar 60/80 dpn,blkng 80/90. . .tkr spoket 14/37. . .120km dpt lari. . .klu 2 org ble dpt lari 110km. . .

  55. hoho minggu ni wa angkat.. btol2 nk lc but mahal skit tgk larh dulu cmna…. mana bagos g? 135lc or 115zr

  56. tunggu lc 5 speed la…. best tu

  57. salam..bro aku baru beli…terus aja turun dari kedai aku bawa motor ni seorang seorang boleh p sampai 120….masa tu aku punya milage dkt 135 aja hehe..gua rembat aje..better tak ada apa pun

  58. bagi aku moto mmg menghampakn..masa mula dulu tgk moto ni kt jalan rasa mcm teruja sangat..tp bila muiage dh cecah 1200 km..aku try test..tp malangnye boleh g 100 je…buat malu yamaha je..bek moto modenas kriss laku pon boleh blah 140 km.,,,nysal aku beli moto ni..

  59. bagus tak motor ni ? sbb aku nak angkat motor ni tak lama lg. aku tgk lawa je 115zr.

  60. minggu depan aku dapat bawak dah moto nie.
    walaupun cantik tapi dengar serita ia tidak garang di jlan raya.. paling laju pun 120KMj sahaja..
    huhuhu macam sama jer penyakitnya dengan LC135.

    aku nak tahu jugak ada tak sesiapa tahu kat mana nak dapatkan CDI yang baik untuk 115Zr nie.. sebab kat pasaran tempatan macam susah jer nak jumpa CDI yang tak di ikat api nya..

    LC pun walaupun gempak tapi boleh lari setakad 120KMJ juga sebab CDInya telah di setkan sebegitu.. uhuhu

  61. Kalau moto lama legenda boleh tukar cover set ke????????
    kawan2 tolong bagi pendapat????????

  62. Aku angkat motor ni dah nk msuk setahun.. Tapi boring tak laju.. Ad member aku tukar cdi dgn spocket.. Aku tak arif sgt psl motor.. Cdi apa aa okay? Lagi satu lampu rendah di tinggi sgt lah sbb pkai lampy spotlifht kereta wira..

Apa kata anda pula? Lets Talk about it more here