RMreview review Malaysia product reviews information top user info shop

STREAMYX COOL UNIPACK BUDGET INTERNET GET FREE NETBOOK

By • Feb 10th, 2010 • Category: ! Product News
STREAMYX COOL UNIPACK  BUDGET INTERNET GET FREE NETBOOK
Have you ever stress using library computer to do your assignments? with others waiting for?  now with your own IP and free laptop while subscribe to steamix cool unipack and save more to 50 % discount. Others  come with alot of benefit and free wireless modem for student to surf internet from home.  no more lines in library.
STREAMYX COOL UNIPACK  BUDGET INTERNET GET FREE NETBOOK
 
    TELEKOM Malaysia Berhad (TM) menyasar kira-kira 15,000 pelajar institusi pengajian tinggi awam dan swasta (IPTA/IPTS) di Kedah dan Perlis menggunakan pakej baru, ‘Streamyx Cool Unipack’.
 
Pengurus Besar TM Kedah/Perlis, Pauziah Taib berkata, pakej yang dilancarkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak pada akhir bulan lalu itu murah dan fleksibel kerana merangkumi akses jalur lebar percuma dan netbook dari hanya RM50 sebulan untuk tempoh dua tahun.
 
“TM juga menawarkan modem tanpa wayar secara percuma, akaun Streamyx Zone percuma dan mereka yang melanggan pakej ini boleh memuat turun sehingga 50 lagu sebulan selama setahun dari portal muzik TM dan Hypp Tunes,” katanya selepas pelancaran pakej terbabit di TM Point Alor Star, Kedah, semalam.
Beliau berkata, pelajar yang melanggan pakej itu juga akan menikmati diskaun sebanyak 50 peratus daripada kadar langganan untuk yuran bulan pertama dan akan dikecualikan yuran pengaktifan dan yuran pemasangan berjumlah RM163.
 
“Pakej ini disasarkan khas untuk mahasiswa kurang berkemampuan bagi membeli sebuah komputer yang lengkap dengan akses Internet, selain meningkatkan kadar penembusan komputer dan jalur lebar selari agenda Teknologi Maklumat Nasional iaitu meningkatkan kadar penembusan kepada 50 peratus daripada jumlah isi rumah pada akhir tahun ini,” katanya.
 
Menurutnya, hanya mahasiswa tahun satu dan dua ditawarkan menggunakan pakej itu dan mereka perlu mendapatkan surat pengesahan daripada Bahagian Hal Ehwal Pelajar sebelum membuat permohonan di semua TM Point di seluruh negara.
 
“TM akan menjelajah kampus IPTA/IPTS di seluruh negara bagi mempromosikan pakej ini dan akan memperluaskan lokasi Streamyx Zone di universiti bagi menawarkan akses Internet percuma kepada semua pelajar,” katanya.
 
Beliau berkata, pelajar perlu mendaftar segera kerana pemberian netbook hanya terhad kepada 100,000 pelanggan pertama di seluruh negara. – Bernama
 
TM’s special package for university students offers a netbook and FREE Streamyx service for just RM50 per month.
 
  Streamyx Cool UNI Pack eligible to subscribe criteria:
-The students must be from households with a monthly income of RM3000 or less.
-Students must be enrolled as 1st or 2nd year students at any public or private higher educational institution in Malaysia.
-Students must be endorsed by the Student Affairs Unit of the respective university or college.
With only RM50 per month, eligible students who subscribe to the Streamyx Cool UNI Package will get:
 
FREE Streamyx broadband Internet access at 384Kbps
-One (1) FREE wireless modem with a 12-month warranty period
-Waiver of activation fee (RM75) and Installation fee (RM88)
-50% discount on the 1st month subscription fee
-One (1) FREE Streamyx Zone account
-50 songs download per month for 12 months from
-Dynamic Internet Protocol (IP)
-One (1) Hewlett Packard (HP) Netbook with 250 GB harddisk, 1 GB memory plus FREE delivery anywhere nationwide with 2 years warranty.
how o sign up for the Streamyx Cool UNI Pack?
students would need to bring the following documents to any TM’s Streamyx sales counter or TMpoint outlet:
 
-A copy of their Malaysian identification card
-A copy of their student identification card
-Application form with endorsement from their respective university or college
 
The combo package prices :
384kbps, RM50
512kbps, RM65
1mbps, RM80
2mbps, RM95
4mbps, RM100
 

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

| All posts by 27,760

Get INFO @ RMReview.com.my everyday for FREE! Bookmark us & Visit RMR everyday! 

42 Responses »

  1. hai, nak tnya.. sy dh apply dan dh dpt streamyx kt umah.skg tgh tgu laptop?sy x boleh guna wireless streamyx d mana2 ke selain kt umah sy?cmna caranya?plz help me..thanks

  2. macam mna aku nak dapatkan laptop percuma ni…..

  3. hyp u all…
    emm….netbook 2 byk lg ke…?
    hope sembat u apply……

  4. i nak apply utk my son form 2..boleh ke..
    macam mana cara nak dapatkan net book ni.

  5. sy nak apply uutuk upgrade streamyx dirumah kepada tawaran streamyx yg dapat laptop percuma..
    sy nak daftarkan streamyx bwh adik sy yg berumur 15 tahun…
    sy sudah pergi ke Tm utk kebenaran upgrade or tukar..
    dlm syarat2 dalam web ni,menyatakan klau dah ada talian tetap n streamxy,boleh ditutup dan buka streamyx baru dlm masa seminggu kan?
    tapi nape ada pekerja Tm yg sy baru pergi baru2 ni dia ckp kena wat dlm masa sebulan?
    kenapa pekerja Tm yg sy maksudkan itu perlu untuk menipu pelanggan?

  6. Assalamualaikum…

    Nak tanya yang pakej uni student ni ada lagi tak? Adik saya pelajar POly baru diploma.. Bleh apply tak? Wassalam…

  7. saya dh apply sebulan tapi xde apa2 pun…modem pun belum dpt lagi…netbook entah bila nk dpt..

  8. sue: tunggu jer delivery netbook lepas 2 minggu streamyx dipasang.. boleh guna wifi kat umah je.. kalau luar daripada rumah, carik “streamyx zone” utk surf

    aedien: apply la bro.. tak apply cemana nak dapat..

    shalina: netbook berlambak lagi nih.. pakej subsidi drpd kerajaan malaysia..

    khatijah: kalau anak form 2 TAK LAYAK.. hanya pelajar ipta/ipts sahaja yang LAYAK..

    azrul: umur 15 tahun TAK LAYAK.. kena cukup umur 18 tahun dan menuntut di ipta/ipts.. dalam website tu teori.. kalau secara teori, mmg cita yg cantik2.. dlm real life mmg kau akan frust tunggu punya..

    jiehan: pelajar poly peringkat diploma LAYAK memohon..

    jamal: pakej subsidi que panjang.. sabar la kau menunggu kalau nak dapat netbook..

  9. sy nk x tny klu slain streamyx zone x leh gn ke…so klu nk online kat mcd x leh le ek..

  10. saya pelajar sparuh masa kt IPTS..layak ke saya dptkn percuma ni?

  11. wawa: selain drpd streamyx zone pun boleh online, provided wifi kat situ free of charge.. kat mcd boleh online sbb wifi kat situ mmg provided by mcd.. sama jugak ceritanya kat starbuck dan old town white coffee..

    yus: janji pelajar IPTA/IPTS yg sedang mengambil diploma atau degree (tak kira la separuh masa ke sepenuh masa) dan ada student card..

  12. salam ..
    skrg ni ade lgi ke pakej nie..
    bole apply lg x ??
    tq..

  13. salam..sy dh apply streamyx uni pckges n dh msuk streamyx 2…
    then smp skunk sy blum lg dpt netbook…
    streamyx yg dpsng 2 dh melebihi 2 mggu..
    cmne???

  14. salam.. adk sy skg form 6 layak x dpt netbook free nie..???

  15. salam.. sy nk tanya….adk sy skg form 6 layak x dpt netbook free nie..???

  16. i want to ask? how long does the hp netbook that offered from stremyx . please reply my question!

  17. salam,,saya nk tanya da sebulan lbey sy tggu netbook bley boleh dpt?

  18. hazwan: pakej ni still on.. ready kan photocopy ic, student card jerk..

    farah: pakej nih pakej bersubsidi kerajaan malaysia.. bila bersubsidi, ramai akan apply dan akan berlaku kelewatan.. harap bersabar

    tutit: refer jawapan kat no. 11.. tingkatan 6 bukan lah IPTA/IPTS.. maka TAK LAYAK la jawab nye

    sky: it can take you as little as 1 month and up to 6 month waiting time.. if you streamyx already installed, call 100 to check for your netbook delivery date

    afas: kalau streamyx dah pasang, call 100 utk menyemak tarikh serahan netbook anda..

  19. kne isi borang dlu ea???bpe lme proses??

  20. edlin: proses dalam masa 5 minit dah siap dah.. cuma pemasangan telefon ambil masa 3-5 hari bekerja, pemasangan streamyx pula ambil masa 3-7 hari bekerja dan akhir sekali penghantaran netbook dalam masa 14-30 hari bekerja..

  21. saya dah isi borang .
    hantar kat pusat tm terdekat kan ?
    pemasangan telefon kena bayar x ?

  22. salam.. kalau student ipta amik Master, bole apply x? tq

  23. saya nk tanya, jika guna package cool uni pack – streamyx zone d uni or asrama uni, ada dikenakan sebarang bayaran ka? atau sudah t’masuk dlm bill dlm package ni?

  24. hazwan: ye kena hantar kat TMpoint yg berdekatan.. atau boleh email kat M8R-r5161s@safetymail.info masa pemasangan telefon nanti kena bayar RM30 kepada kontraktor. RM85 akan dibilkan ke dalam bil pertama iaitu utk deposit RM75 dan duti stem RM10..

    noor53: maaf.. master tak layak.. cuma diploma & ijazah sarjana muda sahaja..

    mun2: penggunaan streamyx zone adalah percuma dan memang termasuk dalam package ini..

  25. salam tmrakaniaga2

    sy quote dr ayat encik

    “atau boleh email kat M8R-r5161s@safetymail.info masa..”

    mknanya boleh hntr borang via emel? borang tu ada isi scara online x?

    satu lg sy quote dr FAQ “Pakej ini hanyalah untuk pelajar IPTA/IPTS tahun pertama dan kedua dengan pengesahan daripada universiti berkenaan dan pendapatan bulanan isi rumah hendaklah sama dengan atau kurang daripada RM 5,000”.

    so, klau nk hntr via emel, mcm mana tu ye, scan borang srta pengasahan dr Uni dlu kmudian send to emel?

    Terima Kasih.

  26. f7: sekiranya anda seorang pelajar ipta/s di lembah klang, boleh menggunakan option email borang tu.. utk yg berada di luar lembah klang, sila ke TMpoint berdekatan..

    ya.. borang student matrix card, ic dan surat pengesahan perlu discan..

  27. hello hello. tul ke promosi ni dah tutup ? already reach 100k customer ? ade lagi x promo cam ni ? x da netbook pun x pa . janji 50% off discount . need your help.

  28. Is this promotion still valid??because i wanted to apply..thx pls get back to me soon ya..

  29. sugii: ye betul.. dah tutup baru ko nak apply.. tak dapek pacik nak nolong do..

    coryn goh: promotion already expired.. however, you can still apply normal package.. RM60 for 384kbps minus the netbook..

  30. promotion ni akan de lg tak???next year…

  31. Why the promotion already expired????????????????????????????

  32. hai there, i need the help

    first i got the moderm and after two week i already get the netbook but unfornutely i can’t use the streamxy wireless because it havent install to my net book… how to solve this problem?

  33. ong: that’s why they called it “promotion” because it’s up for grab at a limited time only..

    anna: streamyx wireless does not need to be “installed” to your netbook.. you only need to key in the “wireless key” which already set up by TM technician who came to your house earlier on.. there is a good chance that the “wireless key” is written on a sticker located at the top of your wireless modem.. check it out

  34. assalamualaikum…
    saya dah apply package unipack nie kira2 2 bulan lps dan sampai skarang masih tak dapat apa2 tindakan dr streamyx…..boleh saya tau kenapa? dan boleh saya tau dengan siapa saya perlu hubungi tentang package nie?

  35. salam nak tanye ni mcm mane ngan sy dh dapat streamyx tu tapi netbook x sampai2 ag.lbih 2 weeks dh..mcm mane?
    tlng sy..if x sampi2 ag netbook sy nk cutt off te streamyx

  36. Saya pelajar tingkatan 2.
    macam nak dapatkan netbook 1 MALAYSIA ni??
    nak kena register ke???

  37. nur shahira: wa’alaikumussalam.. sila hubungi talian 100 utk bantuan..

    SUHAILA: sila hubungi talian 100 utk bantuan.. anda boleh cut off streamyx tapi bil akan tetap sampai ke rumah anda setiap bulan selama 24 bulan kerana tempoh kontrak adalah selama 2 tahun.. jika bayaran bil tidak dijelaskan, pihak CMU TM akan serah kes anda kepada collection agency dan peguam utk tindakan undang2 dimahkamah.. anda akan disenaraihitamkan dan apabila ini berlaku anda tidak layak membuat sebarang pinjaman kewangan daripada mana2 institusi kewangan, anda akan dilarang sama sekali untuk keluar negara (utk apa2 tujuan sekali pun) sehinggalah bayaran penuh bil berserta kos guaman dijelaskan..

    fakhrurazzie: tak kira lah sama ada anda pelajar tingkatan 2 atau pelajar universiti atau tak bepelajaran, promosi telah pun TAMAT dan sebarang surat menyurat tidak akan dilayan.. terima kasih..

  38. sy nak tanya cool uni pack ni ada lagi ke tahun 2011

  39. i nak tanya…klu i apply tm line kat rumah ..boleh dapat notebook ke?

  40. latif: kalau tiap2 tawun kerajaan bagi notebook subsidi, tak pasal2 RON95 naik harga RM2.90 nanti

    vani: kalau u apply tm line kat rumah, u dapat tm line la.. kalau u nak dapat notebook, u kena la beli notebook.. apara u ni.. hahaha..

  41. salam.nk tnye mcm mne nk memohon lptop percume??
    bleh tnjuk cra2
    sy plajr ipta

  42. slm..cik..cy nak mohon laktop percuma,suami cy bgaji di bwh rm3ribu..mcm mane caranya..

Apa kata anda pula? Lets Talk about it more here