RMreview review Malaysia product reviews information top user info shop

CHEAP FURNITURE SHOP – KEDAI PERABOT MURAH

By • Oct 1st, 2009 • Category: ! Daily Info & Reviews, Daily Products

Many people are searching for the most attractive furniture in terms of design and its price which is cheaper among others. Some furniture shops provide easy payment which allow you to pay monthly (bayaran bulanan) with certain amount of RM per month. Some provide credit card payment and some receive cash only. So here we would like to gather your review about any cheap furniture shop around your area (kedai perabot paling murah) so that others have some guide on which shop to visit.

 CHEAP FURNITURE SHOP - KEDAI PERABOT MURAH

Some of the famous furniture shop in Malaysia which has many branch in Kuala Lumpur, Selangor and other big cities like Johor Bahru, Pulau Pinang and Kuantan is Courts Mammoth and Ikea . One of the famous furniture shopping place is Nilai 3 in negeri Sembilan. If you want to have a better furniture and cheap but high quality, you can search for furniture imported from Indonesia (Perabot import dari Indonesia ke Malaysia). If you know any cheap furniture shop available in your place, kindly share here.

 KEDAI PERABOT MURAH

 

CHEAP FURNITURE SHOP – KEDAI PERABOT MURAH

Furniture Product Classification

 

Bedroom Furniture ( Katil )
Children Furniture ( kanak2 )
Outdoor Furniture ( Perabot Luar )
Dining Set Furniture ( Set meja makan )
Computer Furniture ( meja komputer )
Cabinet Furniture ( kabinet )
Office Furniture ( peralatan pejabat )
Buffet & Hutch Furniture ( bufet )
Sofa ( sofa )
Living Room Furniture ( ruang tamu )
Kitchen Furniture ( perabot dapur )
Chairs ( kerusi )
Furniture Components ( komponent )
Metal Furniture ( Besi )
Rubberwood Furniture ( Getah kayu )
Table Furniture ( meja )
Wooden Furniture ( kayu )
Mattress  ( tilam )
Others Furniture  ( lain2 )
 

 

 CHEAP FURNITURE SHOP

 

Other type of furniture (Jenis Perabot yang terdapat di kedai perabot)

 
Abrasives
Antiques
Bedroom Furniture
Book Cases
Brass Furniture
Cabinet
Cane & Rattan Furniture
Chairs
Children Furniture
Computer Tables
Dining Sets Furniture
Doors
Entertainment Furniture
Fibreboard Furniture
Fibreglass Furniture
Filing Solutions
Foam & Foam Related Products
Furniture Fittings, Hardware,
    Accessories & Woodworking
    Components

 

 Garden & Outdoor Furniture
Glass & Mirror-Echtings
Handcrafted Furniture
Hotel & Restaurant Furniture
Kitchen Cabinets
Leather Furniture
Living Room Furniture
Marble Furniture
Mattresses & Bedding
Metal Furniture
Metal Working Machinery, Pipe     Bending, Welding Equipment Supplies
Mobile Shelving
Occasional Furniture
Office Furniture & Equipment
Paint Wholesale & Manufacturers
Panelling
Parquet Products
Particle Board & Chipboard
Partitions

 
 Picture Frames
Plastic Chairs, Tables, Stools & Racks
Plywood & Veneers
Racks/Shelving
Rosewood Furniture
Rubberwoods Furniture
Saws & Blades
Showcases
Sofa Furniture
Steel Furniture
Stools
Tools
Upholstery
Wooden Furniture
Woodworking Machinery, Processing,
    Equipments & Supplies

 

Any info and review about any cheap furniture shop? Kindly share here.

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

| All posts by 117,170

Get INFO @ RMReview.com.my everyday for FREE! Bookmark us & Visit RMR everyday! 

53 Responses »

  1. ade jual utk perabot kegunaan pejabat tak?

  2. nak cari kerusi untuk restaurant 60 biji

  3. ada,sila email saya. wanhazli_polo@yahoo.com

  4. bang,

    tilam getah single macam kat asrama tu, ada jual tak? kalau ada kasi harga, lokasi & contact no pls???

  5. bro…

    kitchen kabinet bawah nak buat.. 8ft panjang satu… 4 ft panjang satu.. concrete table dah ade.. nak pasang pintu ngan bahagian dalam jerr… dan laci .. agggaran dalam berapa??

  6. saya nak cari meja ukuran 2′x6 2 buah dan 2×9 1 buah..brp kos yg perlu saya sedia kan

  7. ada jual perabot untuk kegunaan pejabat x..??

  8. hye… saya bru pindah rumah. kat mana kedai perabot area kepong yg jual perabut murah yea? i mean, x semahal ikea, and adakah diorang blh hantar on the spot? plz tell me, n give me the address

  9. Tlg email quotation utk meja pejabat…saya nk beli 16 buah…

  10. rayhann,tolong beri email awak di wanhazli_polo@yahoo.com…duduk kat mane nie?budjet berapa?

  11. we are to offer my product furniture from Jepara Indonesia, we have stock furniture teakwood and mahogany woods, please contact me if you have respon.

  12. Ade walk in closet x?
    tq

  13. nak tanya,kedai kat mane ea?boleh walk in tak?

  14. sy nak cari katil besar yg harga lbih kurang 700.00..kalau ada..sila hubungi saya scepat mungkin

  15. boleh saye tahu kat mane tuan/puan pny kedai agar saya blg melihat sendiri dan pilih..

  16. kedai nie kat mana ye?..boleh bagi alamat or contact number x?

  17. nak cari tutorial chair 60 biji…ada jual tak??

  18. http://rmreview.com.my/wp-content/uploads/2009/10/CHEAP-FURNITURE-SHOP-KEDAI-PERABOT-MURAH-1.jpg hi please do you have this bed now and how much s it

  19. Saya nak cari kedai perabot boleh tempah meja jepun: kayu ringan, boleh lipat, panjang 6 kaki, lebar 3 kaki.

  20. where is this shop at?

  21. please email ur adress..i’m looking new furniture..

  22. Kedai kat mana nak walk-in

  23. sofa bed pic no 2 tu ade g?

  24. Mobile conference table
    i.shape:hexagon shape for 6pax usage
    ii.size :2500Wx2500Dx760Hmm
    iii.Material :wood

  25. salam… nk minta quotation utk katil 2 tgkt (5 unit) dn tilam asrama (10 unit)… lokasi kedai kt mana?

  26. saya nak beli bed frame untuk twin size mattress.. please help..

  27. saya nak beli bed frame untuk twin size mattress.. please help.

  28. sy nk tny la,kat mana blh dpt sofa L shape dan blh buka jadi tmpt tidur mcm picture di atas?

  29. Sya nk cri set bilik tdo…ktil,almari..set….dlm rm 1000 ada x?

  30. sy nak tanya ada jual pintu… nk ganti pintu bilik?

  31. Bro,
    Address xde ke?cmne nk plih?gmbar pn xde..ade address bole walk in.

  32. brader…ade address x..nak dtg tk2…kalo ade yg berkenan nak amek trus…
    skang tgah cari meja / bench size 2ka x 4ka…

  33. Looking for bedroom set..add please!!

  34. ….

  35. plz emel quotation wif picture for bedroom set…

  36. Looking for custom made table (5x5x3.5), kaki meja boleh lipat

  37. saya berminat sofabed diatas, ada stok ke, berapa harganya.

  38. pm harga sofabed tu please.

  39. Hi.. pm i harga katil budak2 yang bertingkat , klu boleh yg space kat bawah yg boleh letak 1 tilam…

  40. sy nak cari kerusi benquet terpakai.kalau sesiapa ada tlg hubungi sy 012 5107736

  41. saya nak cari meja makan restaurant yand selalu hotel pakai,,, yang baru atau 2nd hand pon ok juga,,, bole hantar quatation ngan saya secepat yang mungkin,,, makasie,,,( untuk kegunaan kolej saya) 2 unit

  42. ramlieej@yahoo.com/jojiet@ymail.com- 0168274157

  43. saya nak cari kerusi kopitiam dlm 30 biji… pls email quotation..tq

  44. askum kak sofa jenis L-shape yg murah

  45. salam…kedai kt ner,nk walk in utk set bilik tido dgn sofa

  46. salam ..kedai kat ner…

  47. boleh berikan alamat kedai dan contact no.

  48. Hi,

    Tolong hantarkan Nama dan alamat kedai.
    Letak sekali no telefon kalau sesat tak jumpa kedai.

    Terima kasih.

    Lily

  49. Anyone OR any furniture shop looking for Aluminium Furniture for Kitchen made in Thailand, Please contact me at 0149306832

  50. Lokasi kedai Kat mana? Saya nak beli sofa

  51. *Bulan 10 nie.. Bulan TERAKHIR Anda..!!! :o

    Katil Hotel
    ======
    Baru BerPindah Rumah
    -
    Survey Katil jenama DREAMLAND
    -
    Di Kedai-Kedai Perabot harganya RM 2000 untuk tilam sahaja. Diorang x jual satu set.
    -
    Kalau beli satu set sampai RM 3.5K… harganya ni..
    Ya.. RM 3500..!!! Satu set…
    -
    Teringat seorang kawan ada whatsapp kata isterinya dapat tender Syarikat Katil Terkenal di Malaysia, DREAMLAND untuk Supply Katil ke Hotel X
    *Nama Hotel tidak boleh dinyatakan..

    *** SET SINGLE
    ✔Tilam Miracoil Spring System Mattress ( Single = 3′ x 6’3″ x 9.5 ” )
    ✔Divan
    ✔Mattress Protector
    ✔Bantal 1pc

    P/S : Untuk Single, tiada kepala Katil kerana hotel tidak ambil.

    *** SET QUEEN & KING
    ✔Kepala Katil
    ✔Tilam Miracoil Spring System Mattress
    ( Queen = 5′ x 6’3″ x 9.5″ King = 6′ x 6’3″ x 9.5″ )
    ✔Divan
    ✔Mattress Protector
    ✔Bantal 2pcs
    ✔Bantal Peluk 1pc

    P/S : Harga tidak termasuk kos penghantaran. Kos penghantaran adalah RM 80 bagi semenanjung malaysia dan tiada penghantaran bagi Sabah dan Serawak.

    -
    -
    Yang Lagi MENARIK, Harga Tawaran itu Lebih RENDAH dari Harga Kedai Perabot dapat… Fuhhh…
    ‪#‎Seriuussss‬.. Murah seyhhh…

    Ada Yang Berminat x…? Nak KATIL Berkualiti mcm kt HOTEL dengan Harga yang x mungkin anda dapat di mana2…?

    Ada Bminat x..?

    BerMinat…? Sila Comments “PM” kt bawah

    @

    Whatsapp ke > 019-5128583 0111-553 1143 https://www.dropbox.com/s/yqqsqtww6xz7nh2/Rahsia%20Rembat%20Katil%20Hotel%20Dengan%20Harga%20Kilang.pdf?dl=0

    AWAS!!!
    Tawaran ini adalah TERHAD sehingga bulan OKTOBER 2014 kerana mengikut tarikh kontrak dengan Hotel.

    *Tawaran pada masa yang sangat terhad.. So cepat2 ea ambil peluang yang mungkin Hanya SEKALI SEUMUR HIDUP ANDA ini..

  52. please quote single mattress – from foam rubber – 4 pieces to be delivered contact 016 2692185 asap. price range RM 140 to 150 / inclusive of delivery

    thank you
    khaled

  53. What a data of un-ambiguity and preserveness of precious know-how on the topic of unpredicted emotions.

Apa kata anda pula? Lets Talk about it more here